Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΔΝΤ: Η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στις περισσότερες...

ΔΝΤ: Η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες

ΔΝΤ: Η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι – ως αποτέλεσμα της λήψης των κατάλληλων πολιτικών – η κυπριακή οικονομία ανέκαμψε γρήγορα από τις επιπτώσεις της πανδημίας και έχει αποδειχθεί ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς.


   Σε δηλώσεις με την ολοκλήρωση των επαφών του στο νησί, ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Άλεξ Πιενκόβσκι, υπέδειξε πως η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και ότι ο πληθωρισμός αγγίζει το στόχο του 2%.

   Επιπλέον, εξήρε τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Κύπρου και τη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους.

   Την ίδια στιγμή, συστήνει διατήρηση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, έως ότου το χρέος μειωθεί αισθητά κάτω από το 60% του Αέπ.

   Υπογραμμίζει, ακόμη, ότι οι Αρχές θα πρέπει να αντισταθούν στην πρόσθετη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή των μισθών στο δημόσιο και να αποφύγουν περαιτέρω επέκταση των μη στοχευμένων μειώσεων στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στο Φπα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συστήνει, επίσης, συνεχή επαγρύπνηση σχετικά με τον χρηματοοικονομικό τομέα, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζεται ανθεκτικός.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαρτίου 2024 – 18:30

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/3/29/dnt-e-anaptuxe-tes-kupriakes-oikonomias-einai-megalutere-ap-oti-stis-perissoteres-europaikes-khores/

Διαβάστε περισσότερα