Home riknews.com.cy (Κύπρος) Δίωρη στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών

Δίωρη στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών

Δίωρη στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών

Σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 08:00, κατέρχονται σήμερα οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, διαμαρτυρόμενοι για τις επιθετικές συμπεριφορές εναντίον των επαγγελματιών υγείας.


Αφορμή αποτέλεσε η προχθεσινή επίθεση και απόπειρα φόνου εναντίον γιατρού, νοσηλευτών και πολίτη στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας από Ελληνοκύπριο.

Για την υπόθεση καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου, 29 ετών.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ, με ανακοίνωση τους, ζητούν προστασία και ασφάλεια για το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, ώστε να συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντα τους.

Επείγουσα επανεξέταση των υφιστάμενων, ανεπαρκών, μέτρων προστασίας του προσωπικού στα ΤΑΕΠ ζήτησε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

Την επίθεση καταδίκασε και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, δηλώνοντας ετοιμότητα, σε συνεργασία με τον ΟΚΥΠΥ και την Αστυνομία, να αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας στα Νοσοκομεία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαραλάμπος Χαριλάου, δήλωσε στο ΡΙΚ, ότι θα ζητηθεί συνάντηση με την Αστυνομία και την ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει τη φρούρηση στα νοσοκομεία. Στόχος είναι να  επαναξιολογηθεί ο ρόλος των ειδικών αστυφυλάκων και των φρουρών ασφαλείας, που βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Κατά τη δίωρη στάση εργασίας θα εξυπηρετούνται μόνο πολύ σοβαρά περιστατικά.  

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Οκτωβρίου 2024 – 05:26

https://news.rik.cy/article/2024/10/7/diore-stase-ergasias-giatron-kai-noseleuton/

Διαβάστε περισσότερα