Home riknews.com.cy (Κύπρος) Διεξαγωγή συζητήσεων Κυπριακής Δημοκρατίας με Chevron για «Αφροδίτη»

Διεξαγωγή συζητήσεων Κυπριακής Δημοκρατίας με Chevron για «Αφροδίτη»

Διεξαγωγή συζητήσεων Κυπριακής Δημοκρατίας με Chevron για «Αφροδίτη»

Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Chevron έχουν συμφωνήσει για τη διεξαγωγή συζητήσεων τους επόμενους τέσσερις μήνες, προκειμένου να αναζητηθεί μια συναινετική διευθέτηση που να διασφαλίζει την ανάπτυξη του κοιτάσματος “Αφροδίτη” χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας.


Ο Γιώργος Παπαναστασίου πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση επικεντρώνεται στην προώθηση έργων ωφέλιμων για τη χώρα, ενώ πρωταρχικής σημασίας παραμένουν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Frank Cassulo, Αντιπρόεδρος της Chevron εξέφρασε την εκτίμησή του για τις παραγωγικές, όπως είπε, επαφές με την Κυπριακή Κυβέρνηση σημειώνοντας πως η Εταιρεία προσβλέπει στην προώθηση της ανάπτυξης του κοιτάσματος “Αφροδίτη”.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα δύο μέρη αντικατοπτρίζει την πεποίθησή τους ότι είναι απαραίτητο όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ευθυγραμμιστούν γύρω από έναν κοινό στόχο και πορεία, για να πετύχει ένα πολύπλοκο ενεργειακό έργο όπως το “Αφροδίτη”.

Η Chevron κατέχει ποσοστό 35% στο “Αφροδίτη” και είναι διαχειρίστρια εταιρεία του κοιτάσματος, με εταίρους την BG Cyprus Limited (Shell) στο 35% και την NewMed Energy στο 30%.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΕΥΑ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/9/18/diexagoge-suzeteseon-kupriakes-demokratias-me-chevron-gia-aphrodite/

Διαβάστε περισσότερα