Home riknews.com.cy (Κύπρος) Διασώθηκαν τέσσερις όμηροι από τη Γάζα

Διασώθηκαν τέσσερις όμηροι από τη Γάζα

Διασώθηκαν τέσσερις όμηροι  από τη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, σήμερα, ότι κατάφερε να διασώσει τέσσερις ισραηλινούς ομήρους από τα χέρια της Χαμάς, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης υψηλών απαιτήσεων στην πόλη Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.


  Οι όμηροι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, από εικοσι-ενός μέχρι 40 ετών, είχαν απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ “Νόβα”, στις 7 Οκτωβρίου, κατά την εισβολή της ισλαμιστικής οργάνωσης στο ισραηλινό έδαφος.

  Οι τέσσερις όμηροι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, με τον ισραηλινό στρατό να καθησυχάζει ότι η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

  Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσαν συγκινητικές εικόνες από την επανασύνδεση των ομήρων, με τις οικογένειές τους.

  Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι, δήλωσε στο Reuters πως η ανάκτηση τεσσάρων αιχμαλώτων έπειτα από εννέα μήνες μαχών, “αποτελεί ένδειξη αποτυχίας για το Ισραήλ και όχι κάποιο επίτευγμα”.  

Από πλευράς του, ο πολιτικός ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια, διεμήνυσε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει τις επιλογές του στη Χαμάς και πως η οργάνωση δεν θα αποδεχθεί καμία συμφωνία που δεν κατοχυρώνει την ασφάλεια των Παλαιστινίων.

  Στο μεταξύ, αξιωματούχος των παλαιστινιακών υπηρεσιών Υγείας, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον πενήντα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ισραηλινών επιθέσεων στη Νουσεϊράτ και άλλες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

ΧΠ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουνίου 2024 – 15:46

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/6/8/diasothekan-tesseris-omeroi-apo-te-gaza/

Διαβάστε περισσότερα