Home riknews.com.cy (Κύπρος) Διαμαρτυρία δεσμοφυλάκων στις Κεντρικές Φυλακές για παύση Αναπληρωτή Διευθυντή

Διαμαρτυρία δεσμοφυλάκων στις Κεντρικές Φυλακές για παύση Αναπληρωτή Διευθυντή

Διαμαρτυρία δεσμοφυλάκων στις Κεντρικές Φυλακές για παύση Αναπληρωτή Διευθυντή

Οι δεσμοφύλακες, στις Κεντρικές Φυλακές κατήλθαν, το πρωί, σε αυθόρμητη διαμαρτυρία, την ώρα της μεταγωγής του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους στο κτήριο, εκδηλώνοντας τη στήριξη τους στον αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών, Χάρη Φιλιππίδη.


Ο κλάδος Δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ και η συντεχνία Ισότητα ανακοίνωσαν ότι θα οργανώσουν και νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας αύριο στις οκτώ το πρωί, στην είσοδο των Κεντρικών Φυλακών.

Στις Κεντρικές Φυλακές, στο χώρο όπου βρίσκονται τα Φυλακισμένα Μνήματα, είναι προγραμματισμένη αύριο στις οκτώμισι το πρωί, επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που βρίσκεται στην Κύπρο με αφορμή τους εορτασμούς της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των δεσμοφυλάκων ζητούν όπως παραμείνει στη θέση του ο Χάρης Φιλιππίδης, τονίζοντας ότι απουσίαζε στο εξωτερικό σε επαγγελματικό ταξίδι, δεν συμμετείχε στη διαδικασία παραχώρησης άδειας στον ισοβίτη, ήταν εξαίρετος επαγγελματίας, ενώ, από τον καιρό που ανέλαβε τη Διεύθυνση των Φυλακών στήριξε το προσωπικό και συνέβαλε στη βελτίωση του ηθικού του.  

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι ο κύριος Φιλιππίδης είχε εντοπίσει, από τον περασμένο Ιούνιο, τα τεράστια κενά σε πρωτόκολλα για διαδικασίες στις Κεντρικές Φυλακές και είχε την πρωτοβουλία για καταρτισμό τους, η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο.

Π.Χ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτεμβρίου 2024 – 15:52

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://news.rik.cy/article/2024/9/30/diamarturia-desmophulakon-stis-kentrikes-phulakes-gia-pause-anaplerote-dieuthunte/

Διαβάστε περισσότερα