Home riknews.com.cy (Κύπρος) Διαλύθηκε η Βουλή στο Μπανγκλαντές

Διαλύθηκε η Βουλή στο Μπανγκλαντές

Διαλύθηκε η Βουλή στο Μπανγκλαντές

Το κοινοβούλιο του Μπανγκλαντές διαλύθηκε σήμερα σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείο του Προέδρου της χώρας, μια ημέρα αφότου η Πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε και διέφυγε από τη χώρα έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις στις οποίες οι διαδηλωτές απαιτούσαν την αποπομπή της.


Η ανακοίνωση έγινε μερικές ώρες αφότου επικεφαλής των διαδηλωτών φοιτητών έθεσαν προθεσμία για τη διάλυση του κοινοβουλίου και προειδοποίησαν ότι, αν δεν τηρηθεί η προθεσμία αυτή, θα θέσουν σε εφαρμογή ένα «αυστηρό πρόγραμμα».

Η πρώην Πρωθυπουργός και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χαλέντα Ζία απελευθερώθηκε σήμερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματός της.

Ο αρχηγός του στρατού του Μπανγκλαντές στρατηγός Ουάκερ-Ουζ-Ζάμαν επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα με ηγέτες φοιτητών για να συζητήσουν το σχηματισμό μιας προσωρινής κυβέρνησης.

Η Ινδία εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά ανησυχία» της για την κρίση στο γειτονικό Μπανγκλαντές.

Ο Ινδός Υπουργός Εξωτερικών Σ. Τζαϊσανκάρ δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου στο Νέο Δελχί ότι παραμένει «βαθιά ανήσυχος μέχρι να αποκατασταθεί ξεκάθαρα η τάξη», ενώ επιβεβαίωσε την παρουσία της Σέιχ Χασίνα στην Ινδία.

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΠΕ-Ρόιτερς

ΜΧ

Διαβάστε περισσότερα