Home riknews.com.cy (Κύπρος) Διακοπή λόγω ένστασης στην υπόθεση παύσης Γεν. Ελεγκτή -Κατέθεσε εκπρόσωπος INTOSAI

Διακοπή λόγω ένστασης στην υπόθεση παύσης Γεν. Ελεγκτή -Κατέθεσε εκπρόσωπος INTOSAI

Διακοπή λόγω ένστασης στην υπόθεση παύσης Γεν. Ελεγκτή -Κατέθεσε εκπρόσωπος INTOSAI

Αναβολή για αύριο έλαβε η διαδικασία αντεξέτασης του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, σε σχέση με το αίτημα του Γενικού Εισαγγέλα, Γιώργου Σαββίδη για παύση του κυρίου Μιχαηλίδη με τον ισχυρισμό της ανάρμοστης συμπεριφοράς.


Κατά την έναρξη της αντεξέτασης του Γενικού Ελεγκτή, ο εκ των νομικών συμβούλων του Γενικού Εισαγγελέα, Ντίνος Καλλής εξέφρασε ένσταση ως προς τη μαρτυρία του Γενικού Ελεγκτή που αφορούσε σε καταγγελία που υποβλήθηκε στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, λόγω του γεγονότος ότι εκκρεμεί η απόφαση της Αρχής για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο εκ των δικηγόρων του Γενικού Ελεγκτή, Τζο Τριανταφυλλίδης διευκρίνησε ότι για τη συγκεκριμένη καταγγελία δεν θα ζητηθεί επανεξέταση και σημείωσε ότι ο λόγος για τον οποίον η καταγγελία περιλαμβάνεται στη μαρτυρία του κυρίου Μιχαηλίδη είναι για να έχει πλήρη εικόνα το Συμβούλιο.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου άρχισε με την κατάθεση του εκπροσώπου του διεθνούς οργανσμού ανώτατων ελεγκτικών ιδρυμάτων Φρέντυ Εβς Ντζέμπα, ως εκπροσώπου υπεράσπισης του Γενικού Ελεγκτή.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/Έλενα Σοφοκλέους

ΦΙΛ/ΑΚΩ

https://news.rik.cy/article/2024/7/1/diakope-logo-enstases-sten-upothese-pauses-gen-elegkte-katethese-ekprosopos-intosai/

Διαβάστε περισσότερα