Home riknews.com.cy (Κύπρος) Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Απεσιά Λεμεσού- Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη βιομηχανική...

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Απεσιά Λεμεσού- Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη βιομηχανική Ξυλοφάγου

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Απεσιά Λεμεσού- Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη βιομηχανική Ξυλοφάγου

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά στην Απεσιά Λεμεσού. Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις οριοθετούν την πυρκαγιά και προχωρούν σε τελικές κατασβέσεις.


Σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Αντρέα Κεττή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν σε ετοιμότητα , αφού με βάση τις καιρικές συνθήκες ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι πολύ αυξημένος.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση τεσσάρων εκταρίων με ξηρά χόρτα , άγρια βλάστηση και αριθμό πεύκων. Κατά την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, προστατεύθηκαν μεμονωμένες κατοικίες και φωτοβολταϊκό πάρκο. Τα αίτια της πυρκαγιά διερευνώνται από την Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Υπό έλεγχο βρίσκεται δεύτερη πυρκαγιά , η οποία ξέσπασε, αυτή τη φορά, στη βιομηχανική περιοχή Ξυλοφάγου στην Επαρχία Αμμοχώστου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Αντρέα Κεττή, καταστράφηκε συνολική έκταση πέντε δεκαρίων με ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ακακίες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς εργάστηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα της Επαρχίας Αμμοχώστου, δύο των Βρετανικών Βάσεων και ένα από το Τμήμα Δασών.

Οι αιτίες της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΝΠ

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ΧΣ/ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιουλίου 2024 – 14:53

https://news.rik.cy/article/2024/7/7/diakheirisime-e-purkagia-sten-apesia-lemesou-upo-elegkho-e-purkagia-ste-biomekhanike-ksulophagou/

Διαβάστε περισσότερα