Home riknews.com.cy (Κύπρος) Διάγγελμα Μπάιντεν: H Χαμάς και ο Πούτιν απειλούν τη Δημοκρατία

Διάγγελμα Μπάιντεν: H Χαμάς και ο Πούτιν απειλούν τη Δημοκρατία

Διάγγελμα Μπάιντεν: H Χαμάς και ο Πούτιν απειλούν τη Δημοκρατία

Photo by JONATHAN ERNSTPOO/LAFP


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επιδιώκουν να αφανίσουν από τον χάρτη, γειτονικές τους Δημοκρατίες. Αναφέροντας “εμμέσως πλην σαφώς”, πως η Χαμάς επιδιώκει την εξόντωση του Ισραήλ και ο πρόεδρος της Ρωσίας, την εξάλειψη της Ουκρανίας.

“Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά αυτός είναι ο κοινός τους στόχος”, είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του προς τον Αμερικανικό λαό, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επανέλαβε την ίδια στιγμή, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες και στο δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αξιοπρέπεια και στην αυτοδιάθεση.   

Αναφέρθηκε σε σημείο καμπής στην ιστορία της ανθρωπότητας, τονίζοντας πως οι σημερινές αποφάσεις θα καθορίσουν τις εξελίξεις για τις επόμενες δεκαετίες.

Δήλωσε πως η ηγετική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών διατηρεί ενωμένη την ανθρωπότητα και πως η σύμμαχοί της είναι αυτοί που την προστατεύουν.

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ότι εντός της ημέρας, θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει με κατεπείγουσα διαδικασία, χρηματοδότηση γα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς το Ισραήλ και την Ουκρανία.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αρμόδια πηγή, ανέφερε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ζητήσει την έγκριση πρόσθετου κονδυλίου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Απ’ αυτά, 60 δισεκατομμύρια θα διατεθούν για στήριξη της Ουκρανίας, 14 για το Ισραήλ, 10 για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και 14 δισεκατομμύρια για την θωράκιση των αμερικανικών συνόρων.  

ΧΠ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2023 – 05:46

Πηγή: Reuters

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/20/diaggelma-mpainten-h-khamas-kai-o-poutin-apeiloun-te-demokratia-8131735/

Διαβάστε περισσότερα