Home riknews.com.cy (Κύπρος) Δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό και τα επεισόδια στη Χλώρακα

Δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό και τα επεισόδια στη Χλώρακα

Δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό και τα επεισόδια στη Χλώρακα

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μίροσλαβ Γέντζια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Τόνισε ότι ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει την ετοιμότητα της Ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών.

Σε δηλώσεις προσερχόμενος στην αντικατοχική εκδήλωση του πολιτιστικού συνδέσμου “Άσσιας”, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι επανέλαβε την πρότασή του για κοινή συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ στη παρουσία Γέντζια, ακόμη και απόψε, ωστόσο έλαβε αρνητικό μήνυμα από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν καθοριστικές συναντήσεις, αναφορικά με το πώς θα εξελιχθεί η προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

Η βία δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα και είναι καταδικαστέα, απ’ όπου και αν προέρχεται, σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα επεισόδια στη Χλώρακα, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή πως το Μεταναστευτικό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Σημείωσε ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν μειωθεί κατά 50% οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως έχει ενισχυθεί το Γραφείο Επιστροφών, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι επαναπροωθήσεις κατά 55%.

Ο Πρόεδρος είπε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν αποφάσεις σχετικά με επιδόματα και συγκεκριμένα δικαιώματα των μεταναστών.

Διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος ανταποκρίνεται στις διεθνείς της υποχρεώσεις ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο – όπως τόνισε – θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε όσους εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Αυγούστου 2023 – 21:13

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/28/deloseis-tou-proedrou-khristodoulide-gia-to-kupriako-kai-ta-epeisodia-ste-khloraka-8116461/

Διαβάστε περισσότερα