Home riknews.com.cy (Κύπρος) Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ υποστηρίζει την πρόταση για επέκταση της απαγόρευσης του...

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ υποστηρίζει την πρόταση για επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κήπους των παμπ και των μπαρ

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ υποστηρίζει την πρόταση για επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κήπους των παμπ και των μπαρ

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την πρόταση για επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους, όπως στους κήπους των παμπ και των μπαρ, στους υπαίθριους χώρους εστιατορίων και έξω από γήπεδα, νοσοκομεία και πανεπιστήμια.


Μιλώντας στο βρετανικό Κανάλι 4, ο Βρετανός Πρωθυπουργός τόνισε ότι ογδόντα χιλιάδες Βρετανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας του καπνίσματος και ότι πρέπει να μειωθεί το βάρος που υφίσταται το Γενικό Σύστημα Υγείας, αλλά και να μειωθούν οι θάνατοι από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.

Το νομοσχέδιο για την επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος είχε προωθηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση των Συντηρητικών, αλλά δεν εγκρίθηκε από τη Βουλή λόγω των πρόωρων εκλογών.

Οργάνωση για την έρευνα κατά του καρκίνου υποστηρίζει ότι, μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους στην Βρετανία, οι καπνιστές μειώθηκαν κατά σχεδόν δύο εκατομμύρια.

Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι, για την περίθαλψη των καπνιστών, δαπανώνται από το Γενικό Σύστημα Υγείας περίπου δεκαεπτά δισεκατομμύρια στερλίνες ετησίως.

https://news.rik.cy/article/2024/8/29/bretania-o-kir-starmer-uposterizei-ten-protase-gia-epektase-tes-apagoreuses-tou-kapnismatos-stous-kepous-ton-pamp-kai-ton-mpar/

Διαβάστε περισσότερα