Home riknews.com.cy (Κύπρος) Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν εκ νέου τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν...

Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν εκ νέου τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Λίβανο

Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν εκ νέου τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Λίβανο

Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες, κάλεσαν εκ νέου τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Λίβανο, εν μέσω εντεινόμενων φόβων για ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή.


Η Αμερικανική Πρεσβεία στη Βηρυτό, προέτρεψε τους Αμερικανούς να αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες αεροπορικές επιλογές και να φύγουν το συντομότερο το Λίβανο.

Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάμι, κάλεσε τους Βρετανούς να φύγουν αμέσως από το Λίβανο, με οποιαδήποτε εμπορική πτήση είναι διαθέσιμη. Σημείωσε πως ή ένταση έχει αυξηθεί και η κατάσταση ενδεχομένως να επιδεινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Φόρεϊν Όφις ζήτησε από τους Βρετανούς που θα παραμείνουν στη χώρα, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές προξενικές αρχές, ώστε να ενημερώνονται για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με το Λονδίνο, στρατιωτικό προσωπικό θα αναπτυχθεί σύντομα στην περιοχή, προκειμένου να παράσχει υποστήριξη στις βρετανικές πρεσβείες.

Παράλληλα, ελικόπτερα της Βασιλικής Αεροπορίας θα βρίσκονται σε επιφυλακή, για να παρέμβουν εάν προκύψει ανάγκη.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Αυγούστου 2024 – 21:59

https://news.rik.cy/article/2024/8/3/bretania-kai-enomenes-politeies-kalesan-ek-neou-tous-polites-tous-na-egkataleipsoun-to-libano/

Διαβάστε περισσότερα