Home riknews.com.cy (Κύπρος) Την ετοιμότητα για τριμερή συνάντηση με Γκουτέρες και Τατάρ εξέφρασε ο...

[ΒΙΝΤΕΟ] Την ετοιμότητα για τριμερή συνάντηση με Γκουτέρες και Τατάρ εξέφρασε ο Πρόεδρος

[ΒΙΝΤΕΟ] Την ετοιμότητα για τριμερή συνάντηση με Γκουτέρες και Τατάρ εξέφρασε ο Πρόεδρος

Την ετοιμότητά του για τριμερή συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες και τον Ερσίν Τατάρ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.


Πρόσθεσε οτι για την πραγματοποίηση της συνάντησης έχει βολιδοσκοπηθεί από τα Ηνωμένα Εθνη για διάφορες ημερομηνίες και έχει απαντήσει θετικά.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί απο την Τουρκική πλευρά από τη συμπερίληψη σειράς “Famagusta” στο Netflix και τις απειλές που ακούστηκαν από τον Ερσιν Τατάρ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι πέρα από την καταγραφή της αλήθειας και το αδιαμφισβήτητο γεγονός της τουρκικής εισβολής του 1974, η ταινία στέλνει πολύ σημαντικά μηνύματα για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Οι δηλώσεις του προέδρου Χριστοδουλίδη έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΦΙΛ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/9/2/binteo-ten-etoimoteta-gia-trimere-sunantese-me-gkouteres-kai-tatar-exephrase-o-proedros/

Διαβάστε περισσότερα