Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας με οργανωμένα σύνολα αιγοπροβατοτρόφων

[ΒΙΝΤΕΟ] Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας με οργανωμένα σύνολα αιγοπροβατοτρόφων

[ΒΙΝΤΕΟ] Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας με οργανωμένα σύνολα αιγοπροβατοτρόφων


[ΒΙΝΤΕΟ] Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας με οργανωμένα σύνολα αιγοπροβατοτρόφων

18 Σεπτεμβρίου 2024 – 16:15

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2024 – 16:24

Σε απολογισμό της πορείας των διαφόρων αιτημάτων των αιγοπροβατοτρόφων όπως είχαν κατατεθεί το προηγούμενο διάστημα προχώρησε η υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, σε συνάντηση που είχε το πρωί με τα οργανωμένα σύνολα του κλάδου.

Η συνάντηση εντασσόταν στο πλαίσιο σειράς επαφών με εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα του χαλουμιού και ακολουθεί εκείνη που είχε χθες με τους αγελαδοτρόφους.

Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι μηνιαίες συναντήσεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο με τους εμπλεκόμενους.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με γεωργικά μηχανήματα και βυτία γάλακτος, στις 3 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής τους.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας θα επιδοθούν υπομνήματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, στα οποία θα καταγράφονται οι θέσεις τους και θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα και διαπιστώσεις.

Οι αγελαδοτρόφοι θα ζητήσουν παράλληλα να ενημερωθούν για τις ενέργειες που θα γίνουν για αποκατάσταση, όπως αναφέρουν, της ίσης μεταχείρισης των παραγωγών των ελεύθερων περιοχών με εκείνους στα κατεχόμενα.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι διαμαρτυρήθηκαν για τη νέα οικονομική ενίσχυση των κατεχομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 39 κόμμα 5 εκατομμυρίων ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να προορίζεται για την υποστήριξη της παραγωγής και εμπορίας χαλουμιού.

Σε ανακοίνωση υποστηρίζουν πως είναι πλέον ξεκάθαρο, από τα πρόσφατα δημοσιεύματα, ότι έχουμε αποδεχτεί ως Κυπριακή Δημοκρατία την οικονομική ενίσχυση των κατεχομένων, κάτι που πλήττει την οικονομία των ελεύθερων περιοχών.Επίσης, προσθέτουν, επιχειρείται η εξόντωση της αγελαδοτροφίας στις ελεύθερες περιοχές μέχρι το 2029, γεγονός που ευνοεί κατά τρόπο αθέμιτο την παραγωγή χαλουμιού στις κατεχόμενες περιοχές

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΑ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2024 – 16:24

https://news.rik.cy/article/2024/9/18/binteo-sunantese-upourgou-georgias-me-organomena-sunola-aigoprobatotrophon/

Διαβάστε περισσότερα