Home riknews.com.cy (Κύπρος) Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες

[Βίντεο] Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες

[Βίντεο] Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες


03 Οκτωβρίου 2024 – 13:01

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2024 – 13:11

Προσγειώθηκε στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας το C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες, οι οποίοι εκδήλωσαν επιθυμία να εγκαταλείψουν το Λίβανο, λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, σημείωσε ότι το μεταγωγικό μετέφερε από τη Βηρυτό 38 Κύπριους υπηκόους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το C-130 ταξίδεψαν στην Κύπρο και περίπου 15 Ελλαδίτες, οι οποίοι θα συνεχίζουν το ταξίδι τους για την Αθήνα.

Ο κύριος Κόμπος διαβεβαίωσε ότι, εάν και άλλοι Κύπριοι επιθυμούν τις επόμενες ημέρες να εγκαταλείψουν το Λίβανο, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα και θα ναυλώσει εμπορική πτήση για τη μεταφορά τους. Σημείωσε, ακόμη, ότι θα μπορούν να επιβιβαστούν και ξένοι υπήκοοι, οι οποίοι δεν έχουν άλλο μέσο διαφυγής.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε, επίσης, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει επτά χιλιάδες άτομα, με την λογική – όπως εξήγησε – ότι θα διευθετηθεί η αναχώρηση τους από το νησί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να προσφερθεί βοήθεια σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Σταύρος Χατζησάββας

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2024 – 13:11

https://news.rik.cy/article/2024/10/3/binteo-prosgeiotheke-to-c-130-apo-ten-beruto-metapherontas-kuprious-kai-elladites/

Διαβάστε περισσότερα