Home riknews.com.cy (Κύπρος) Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς

Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς

Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς


Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς

18 Οκτωβρίου 2024 – 10:43

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτωβρίου 2024 – 10:49

Ισραηλινό drone εντόπισε τον επικεφαλής της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ενώ βρισκόταν ακόμη εν ζωή – σοβαρά τραυματισμένο στο χέρι – καθήμενο σε πολυθρόνα και καλυμμένο από σκόνη.

Είχε εντοπιστεί μαζί με άλλους μαχητές της Χαμάς από τα ισραηλινά στρατεύματα.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, με τον Σινουάρ να καταφεύγει σε κατεστραμμένο κτήριο, το οποίο στη συνέχει επλήγη με πύραυλο και πυρά πυροβολικού.

Βίντεο το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές αρχές, δείχνει τον Σινουάρ να πετάει ξύλο προς το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σε μια προσπάθεια να το καταρρίψει.

Σύμφωνα με τον υποναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι, τη στιγμή του εντοπισμού του από το drone, ο Σινουάρ δεν είχε ταυτοποιηθεί και αντιμετωπίστηκε ως απλώς μαχητής της Χαμάς.

Τον προσέγγισαν ισραηλινοί στρατιώτες της ταξιαρχίας “Μπισλάχ”, οι οποίοι αναζητούσαν ανώτερα στελέχη της Χαμάς. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, ο Σινουάρ επιχείρησε να διαφύγει και έπεσε νεκρός από τα πυρά των στρατιωτών. Κρατούσε όπλο, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε στην κατοχή σαράντα χιλιάδες ισραηλινά σεκέλ, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου δέκα χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτωβρίου 2024 – 10:49

https://news.rik.cy/article/2024/10/18/binteo-me-tis-teleutaies-stigmes-tou-egete-tes-khamas/

Διαβάστε περισσότερα