Home riknews.com.cy (Κύπρος) : Γεραπετρίτης: Η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας οδήγησαν την Τουρκία σε πιο ακραίες...

[ΒΙΝΤΕΟ]: Γεραπετρίτης: Η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας οδήγησαν την Τουρκία σε πιο ακραίες θέσεις στο Κυπριακό

[ΒΙΝΤΕΟ]: Γεραπετρίτης: Η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας οδήγησαν την Τουρκία σε πιο ακραίες θέσεις στο Κυπριακό

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε ότι η ακινησία και η αδράνεια στο Κυπριακό και η έλλειψη, όπως είπε, πολιτικής γενναιότητας οδήγησαν την Τουρκία σε πιο ακραίες θέσεις για λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας απαντούσε, σε εφ όλης της ύλης συνέντευξη στον Σκάι Ελλάδας, σε ερώτηση αν στο Κραν Μοντανά είχαν γίνει προχωρημένες συζητήσεις για το Κυπριακό.

Ο κύριος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι, ύστερα από περίοδο αδράνειας και πλήρους ακινησίας του Κυπριακού στη διεθνή αρένα, έχει αναληφθεί τώρα μεγάλη πρωτοβουλία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και, προσωπικά, τον Γενικό Γραμματέα και το κυπριακό έχει καταστεί μείζων προτεραιότητα του διεθνούς οργανισμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μίλησε για “παράθυρο ευκαιρίας” για έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων, με συζήτηση λύσης που θα αξιοποιεί στοιχεία του παρελθόντος, πιθανόν από το Κραν Μοντανά, αλλά και νέα στοιχεία, που θα δίνουν ώθηση.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης πρόσθεσε ότι έχει διαρκή επικοινωνία με ανώτατα στελέχη των Ηνωμένων Εθνών και, σε σύμπνοια και αγαστή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση του διαλόγου για επανένωση της Κύπρου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΣΚΑΙ

ΠΑΧ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/8/2/binteo-gerapetrites-e-elleipse-politikes-gennaiotetas-odegesan-ten-tourkia-se-pio-akraies-theseis-sto-kupriako/

Διαβάστε περισσότερα