Home riknews.com.cy (Κύπρος) Άφαντος ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους

[ΒΙΝΤΕΟ] Άφαντος ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους

[ΒΙΝΤΕΟ] Άφαντος  ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους


[ΒΙΝΤΕΟ] Άφαντος ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους

27 Σεπτεμβρίου 2024 – 13:11

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2024 – 13:11

Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους, 42 ετών, ο οποίος απέδρασε, χθες, ενώ είχε μεταβεί με άδεια από τις φυλακές στο πατρικό του στα Χολέτρια της Πάφου, με τη συνοδεία τεσσάρων δεσμοφυλάκων και τριών μελών της ΜΜΑΔ.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε πως διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την απόδραση, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ήταν προσχεδιασμένη.

Σύμφωνα με τον κύριο Ανδρέου, την ώρα της απόδρασης ο ισοβίτης φαίνεται ότι δεν φορούσε χειροπέδες.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο πατέρας του ισοβίτη και ένας Σύρος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνέδραμαν στη διαφυγή του Θεοφάνους. Αυτή την ώρα, οι δύο συλληφθέντες βρίσκονται ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

Τα τρία μέλη της Αστυνομίας τέθηκαν από χθες σε διαθεσιμότητα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τη συνθήκες της απόδρασης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο ισοβίτης να έχει μεταβεί στα κατεχόμενα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι για την απόδραση ενημερώθηκαν τα οδοφράγματα και οι Βρετανικές Βάσεις, καθώς και η Interpol. Παράλληλα, διερευνάται και το ενδεχόμενο να βρίσκεται ακόμα στις ελεύθερες περιοχές.

Πριν από λίγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, έθεσε σε διαθεσιμότητα τους τρεις έκτακτους δεσμοφύλακες που συνόδευαν τον δραπέτη-ισοβίτη, Δώρο Θεοφάνους.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας εισηγήθηκε επίσης τη διαθεσιμότητα μόνιμου μέλους του προσωπικού του Τμήματος Φυλακών και Επικεφαλής της συνοδείας.

Οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν ύστερα από σύσκεψη υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην οποία παρευρέθηκαν ο αρχηγός Αστυνομίας και ο αναπληρωτής διευθυντής των κεντρικών φυλακών.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης για λεπτομερή ενημέρωση όσον αφορά τα γεγονότα και τις συνθήκες που οδήγησαν στην απόδραση του ισοβίτη.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ΕΥΗ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2024 – 13:11

https://news.rik.cy/article/2024/9/27/binteo-aphantos-o-isobites-doros-theophanous/

Διαβάστε περισσότερα