Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ανταλλαγή μηνυμάτων Προέδρου με Ολγκίν

[ΒΙΝΤΕΟ] Ανταλλαγή μηνυμάτων Προέδρου με Ολγκίν

[ΒΙΝΤΕΟ] Ανταλλαγή μηνυμάτων Προέδρου με Ολγκίν


[ΒΙΝΤΕΟ] Ανταλλαγή μηνυμάτων Προέδρου με Ολγκίν

11 Ιουλίου 2024 – 09:10

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2024 – 12:29

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με την Μαρία ‘Ανχελα Ολγκίν.

Σε δηλώσεις μετά το τρισάγιο για τα θύματα της έκρηξης στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι αναμένει τώρα τη συνάντηση της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον.

Η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, παρέδωσε χθες βράδυ την έκθεση της στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων, Αντόνιο Γκουτέρες, ενημέρωσε ατύπως προκαταρκτικά τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναχώρησε για την Ουάσινγκτον, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη και της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ,ο Γενικός Γραμματέας δεν αναμένεται να αποκαλύψει σύντομα τις προθέσεις του για τα επόμενα βήματα, αν και θεωρείται ότι θα επιδιώξει να δρομολογήσει εξελίξεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα το απόγευμα ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το περιεχόμενο των δύο πρόσφατων εκθέσεων του Αντόνιο Γκουτέρες και την κατάσταση στο Κυπριακό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Θανάσης Τσίτσας

ΠΑΧ/ΑΚΩ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2024 – 12:29

https://news.rik.cy/article/2024/7/11/binteo-antallage-menumaton-proedrou-me-olgkin/

Διαβάστε περισσότερα