Home riknews.com.cy (Κύπρος) Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Θα ληφθούν αποφάσεις με στόχο τη μείωση της τιμής του...

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Θα ληφθούν αποφάσεις με στόχο τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Θα ληφθούν αποφάσεις με στόχο τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

Το υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει αποφάσεις σήμερα για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, που θα εξυπηρετούν τον βασικό στόχο της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε ο διευθυντής το γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.


Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι βασική θέση της κυβέρνησης, είναι να μην επιβαρυνθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος με επιπρόσθετα ποσά, πριν από την ολοκλήρωση του έργου.

Επισήμανε πως η κυβέρνηση θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις αρχές που πρέπει να διέπουν το ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα επανακαθοριστεί από την Ράεκ που είναι Ανεξάρτητη Αρχή.

Κληθείς να σχολιάσει τις συζητήσεις περί γεωπολιτικού κινδύνου, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδιαπραγμάτευτα.

“Δεν είναι προς συζήτηση ή διαπραγμάτευση, η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Παπαδόπουλος.  

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΓ

https://news.rik.cy/article/2024/9/5/biktoras-papadopoulos-tha-lephthoun-apophaseis-me-stokho-te-meiose-tes-times-tou-elektrikou-reumatos/

Διαβάστε περισσότερα