Home riknews.com.cy (Κύπρος) Βενεζουέλα: Τουλάχιστον ένας νεκρός στις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο αναφέρει ΜΚΟ –...

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον ένας νεκρός στις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο αναφέρει ΜΚΟ – Διπλωματικές αντιδράσεις

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον ένας νεκρός στις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο αναφέρει ΜΚΟ – Διπλωματικές αντιδράσεις

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια  διαδηλώσεων που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της Βενεζουέλας, έπειτα από την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.


Η μη κυβερνητική οργάνωση Foro Penal, ειδικευμένη στη υπεράσπιση πολιτικών κρατουμένων, ανακοίνωσε ότι στην πολιτεία Γιαρακούι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε και άλλοι 46 συνελήφθησαν.

Η αντιπολίτευση και κυβερνήσεις διαφόρων κρατών απορρίπτουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλες οι πτήσεις με προορισμό ή με προέλευση τον Παναμά και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Η απόφαση λήφθηκε λόγω της ανάμιξης, όπως αναφέρεται, των κυβερνήσεων των δυο αυτών χωρών, στα εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας, αμφισβητώντας  την εγκυρότητα των  εκλογών.

AFP__20240729__367E37E__v2__Preview__VenezuelaElectionVoteAftermathProtest.jpg

Πέραν των δύο αυτών χωρών, το Περού διέταξε χθες τους διπλωμάτες της Βενεζουέλας που είναι διαπιστευμένοι στη χώρα να εγκαταλείψουν την επικράτεια εντός 72 ωρών, ενώ  ο  Υπουργός Εξωτερικών της Ουρουγουάης, Ομάρ Παγκανίνι, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ουδέποτε θα αναγνωρίσει τη νίκη του Μαδούρο .

ΑΘΑ

https://news.rik.cy/article/2024/7/30/benezouela-toulakhiston-enas-nekros-stis-diadeloseis-kata-tou-madouro-anapherei-mko-diplomatikes-antidraseis/

Διαβάστε περισσότερα