Home riknews.com.cy (Κύπρος) Βελτίωση παρουσιάζουν οι δύο εθνοφρουροί

Βελτίωση παρουσιάζουν οι δύο εθνοφρουροί

Βελτίωση παρουσιάζουν οι δύο εθνοφρουροί

Photo by CHRISTINA ASSI AFP


Θετικές εξελίξεις προκύπτουν για την κατάσταση της υγείας των δύο εθνοφρουρών που παρουσίασαν σοβαρά συμπτώματα θερμοπληξίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, η κατάσταση του 17χρονου παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, καθώς οι επιπλοκές που είχαν παρουσιαστεί σε ζωτικά του όργανα, φαίνεται να αντιμετωπίζονται επιτυχώς.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Ανδρέας Στυλιανού, ανέφερε ότι έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στα όργανα του 17χρονου εθνοφρουρού.

Ανέφερε επίσης ότι ξεκίνησε η διαδικασία για να επαναφέρουν σταδιακά τον 17χρονο.

Όπως εξήγησε, η διαδικασία αυτή, ενδέχεται να διαρκέσει κάποιες ημέρες.

Είπε μάλιστα ότι ο 17χρονος άρχισε να ανταποκρίνεται και εξέφρασε την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες, όλα τα μηνύματα θα είναι θετικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος εθνοφρουρός νοσηλεύεται σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Παρίσι.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του 18χρονου εθνοφρουρού που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο κύριος Στυλιανού είπε ότι έχει αποσωληνωθεί, επικοινωνεί και είναι μια χαρά.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, εάν στον έλεγχο που θα υποβληθεί, καταδειχθεί ότι είναι αρνητικός, θα εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και θα μεταφερθεί σε θάλαμο, για περαιτέρω νοσηλεία.

Ο κύριος Στυλιανού ανέφερε ότι ο 18χρονος ήταν θετικός στον κορωνοϊό και αυτό ήταν που προκάλεσε την πλήρη κατάρρευσή του.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουλίου 2024 – 10:43

https://news.rik.cy/article/2024/7/22/beltiose-parousiazoun-oi-duo-ethnophrouroi/

Διαβάστε περισσότερα