Home riknews.com.cy (Κύπρος) Βαθειά ανησυχία εξέφρασαν οι ΗΠΑ για το πολύνεκρο πλήγμα του Ισραήλ σε...

Βαθειά ανησυχία εξέφρασαν οι ΗΠΑ για το πολύνεκρο πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο στη Γάζα

Βαθειά ανησυχία εξέφρασαν οι ΗΠΑ για το πολύνεκρο πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο στη Γάζα

Φωτογραφία Αρχείου – Photo by Omar AL-QATTAA AFP


Βαθειά ανησυχία εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με αναφορές για απώλειες αμάχων μετά το ισραηλινό χτύπημα σήμερα το πρωί σε σχολείο στη Γάζα.

Με ανακοίνωσή του , ο Λευκός Οίκος σημειώνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με το Ισραήλ , το οποίο δηλώνει ότι στόχευσε ανώτερους αξιωματούχους της Χαμάς. Έχουμε ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέρει ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας ότι στον πόλεμο της Γάζας έχουν σκοτωθεί υπερβολικά πολλοί άμαχοι.

Διεθνής κατακραυγή ξέσπασε μετά το πολύνεκρο ισραηλινό πλήγμα το οποίο προκάλεσε δεκάδες θύματα μεταξύ των Παλαιστινίων.

Σοκαρισμένος δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ . “Τουλάχιστον 10 σχολεία έχουν στοχοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτές τις σφαγές”, έγραψε στην πλατφόρμα “ΕΞ” ο Ζοζέπ Μπορέλ . “Σοκαρισμένη” δήλωσε και η Βρετανία .«Η Χαμάς πρέπει να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο του αμάχους, το Ισραήλ πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και επιβάλλεται μια άμεση κατάπαυση του πυρός », δήλωσε το Λονδίνο.

Κατηγορηματικά καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση και το Παρίσι, το οποίο σημείωσε ότι ο σεβασμός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου είναι επιβεβλημένος και για το Ισραήλ. Από πλευράς του, ο Γενικός Επίτροπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, Φιλίπ Λαζαρινί, μίλησε γιά “ακόμη μία ημέρα φρίκης”.

Το Κατάρ, που έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ζήτησε να διεξαχθεί μια «επείγουσα διεθνής έρευνα», μετά τον βομβαρδισμό του σχολείου στη Γάζα, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε εκατό περίπου ανθρώπους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

H Αίγυπτος, χώρα πού επίσης μεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις, θεωρεί ότι οι εσκεμμένες,όπως αναφέρει, επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων Παλαιστινίων δείχνουν ότι το Τέλ Αβίβ στερείται της πολιτικής βούλησης για να τερματίσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Έντονη ήταν και η αντίδραση του Ιράν, το οποίο όμως στην ανακοίνωσή του απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε για την αναμενόμενη ιρανική ανταπόδοση μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη, του Ισμαήλ Χανίγια ,πολιτικού ηγέτη της Χαμάς.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αυγούστου 2024 – 21:04

https://news.rik.cy/article/2024/8/10/batheia-anesukhia-exephrasan-oi-epa-gia-to-polunekro-plegma-tou-israel-se-skholeio-ste-gaza/

Διαβάστε περισσότερα