Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αυστρία: Εκλογές με το ακροδεξιό κόμμα να αναμένεται να πάρει την πρωτία

Αυστρία: Εκλογές με το ακροδεξιό κόμμα να αναμένεται να πάρει την πρωτία

Αυστρία: Εκλογές με το ακροδεξιό κόμμα να αναμένεται να πάρει την πρωτία

Στην Αυστρία, περισσότερα από έξι εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τα εκατόν ογδοντα-τρία μέλη της Βουλής.


Οι κάλπες έκλεισαν πριν από λίγο και φαβορί στις δημοσκοπήσεις ήταν το ακροδεξιό, φιλορωσικό Κόμμα των Ελευθέρων, που αναμένεται να καταλάβει την πρώτη θέση με ποσοστό μεταξύ 27 και 29 τοις εκατόν.

Ο ηγέτης του, Χέρμπερτ Κικλ, θεωρείται λαϊκιστής και αυτοδιαφημίζεται ως “αντισυστημικός”. Το κόμμα του βρίσκεται στην ίδια ευρωπαϊκή ομάδα, με το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και επιδιώκει βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Τη δεύτερη θέση αναμένεται να καταλάβει το δεξιό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ, με ποσοστό 23 έως 25 % και στην τρίτη θέση αναμένεται να βρεθούν οι Σοσιαλιστές με ποσοστό που δεν θα ξεπεράσει το 21%.

Θέση στο Αυστριακό Κοινοβούλιο διεκδικεί και το “Κόμμα της Μπίρας”, που αρχικά έδειχνε να ξεπερνά άνετα το όριο του τρία τοις εκατόν. Το Κόμμα, με εύηχα συνθήματα, κατά της ίντριγκας, της διαφθοράς και της κομματοκρατίας είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει ποσοστό οκτώ τοις εκατόν στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2024 – 17:27

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/9/29/austria-ekloges-me-to-akrodexio-komma-na-anamenetai-na-parei-ten-protia/

Διαβάστε περισσότερα