Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αύριο στην Βουλή οι επιπτώσεις από την πράσινη φορολογία

Αύριο στην Βουλή οι επιπτώσεις από την πράσινη φορολογία

Αύριο στην Βουλή οι επιπτώσεις από την πράσινη φορολογία

Οι επιπτώσεις στα νοικοκυριά και σε επιχειρήσεις σε τομείς, όπως ο τουρισμός, η βιομηχανία και η γεωργία, από την πράσινη φορολόγηση και η ανάγκη παραχώρησης αντισταθμιστικών μέτρων, θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης αύριο Τρίτη, στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.


Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον Περί Επιβολής Φόρου Άνθρακα σε Ενεργειακά Προϊόντα Νόμο, η Κυβέρνηση θα επιβάλει φορολογία στα καύσιμα κίνησης της τάξης των 5 σεντ το 2024 και σε ρυπογόνες βιομηχανίες. Παράλληλα, με τον Περί Επιβολής Τέλους Διαμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία Νόμο, η Κυβέρνηση θα επιβάλει τέλος 2,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, η επιβολή της πράσινης φορολογίας θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, αφού θα υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πλαίσιο και της φορολογικής μεταρρύθμισης που τροχοδρομείται από την Κυβέρνηση. Ήδη το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει παρουσιάσει σενάρια για τις φορολογίες αυτές και τα προτεινόμενα αντισταθμιστικά μέτρα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ

https://news.rik.cy/article/2024/3/25/aurio-sten-boule-oi-epiptoseis-apo-ten-prasine-phorologia-2128733/

Διαβάστε περισσότερα