Home riknews.com.cy (Κύπρος) «Αυλαία» με χρυσό για την Κίνα στο ελεύθερο πρόγραμμα του μικτού ντουέτου

«Αυλαία» με χρυσό για την Κίνα στο ελεύθερο πρόγραμμα του μικτού ντουέτου

«Αυλαία» με χρυσό για την Κίνα στο ελεύθερο πρόγραμμα του μικτού ντουέτου


«Αυλαία» με χρυσό για την Κίνα στο ελεύθερο πρόγραμμα του μικτού ντουέτου

22 Ιουλίου 2023 – 11:11

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουλίου 2023 – 11:11

Με τον τελικό στο ελεύθερο πρόγραμμα του μικτού ντουέτου, «έπεσε» σήμερα η αυλαία της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν η Γουεντάο Τσενγκ και ο Χαογιού Σι από την Κίνα, που συγκέντρωσαν 225.1020 βαθμούς, ενώ την έκπληξη έκανε το ζευγάρι από το Μεξικό, η Ιτσαμαρί Γκονζάλες και ο Ντιέγκο Βιγιαλόμπος, που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με 192.5500β. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν η Μιρέια Ερνάντεθ και ο Ντένις Γκονζάλεθ από την Ισπανία με 183.4207β. Να σημειωθεί ότι το ιαπωνικό δίδυμο Τομόκα Σάτο/Γιοτάρο Σάτο, που αναδείχθηκαν νικητές στο τεχνικό πρόγραμμα, αποσύρθηκαν από το ελεύθερο.

Το νέο σύστημα βαθμολόγησης της καλλιτεχνικής κολύμβησης, σε συνδυασμό με την απουσία της πανίσχυρης Ρωσίας, είχε ως αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα του αθλήματος μοίρασμα των μεταλλίων. Συνολικά έντεκα χώρες εκπροσωπήθηκαν στο βάθρο των νικητών, με τέσσερις εξ αυτών να κατακτούν παγκόσμιο τίτλο. Πρώτη στον πίνακα των μεταλλίων ήταν η Ιαπωνία με τέσσερα χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα και ακολούθησαν η Ισπανία (3-1-3) και η Κίνα (3-1-1). Χάρη στις τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή, η Αυστρία «αναρριχήθηκε» στην τέταρτη θέση με ένα χρυσό (Αννα-Μαρία και Ειρήνη στο ελεύθερο ντουέτο) και δύο ασημένια (Βασιλική σε τεχνικό και ελεύθερο σόλο), ενώ πολύ κατώτερη του αναμενομένου ήταν η παρουσία της Ουκρανίας, που αρκέστηκε σε ένα χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο ομαδικό. Αντίθετα, μετάλλια κατέκτησαν χώρες χωρίς παράδοση στην καλλιτεχνική κολύμβηση, όπως το Μεξικό, το Καζακστάν και η Κολομβία.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουλίου 2023 – 11:11

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/22/aulaia-me-khruso-gia-ten-kina-sto-eleuthero-programma-tou-miktou-ntouetou/

Διαβάστε περισσότερα