Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ατυχής η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας υποστηρίζει το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του...

Ατυχής η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας υποστηρίζει το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους

Ατυχής η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας υποστηρίζει το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους

Ατυχή χαρακτηρίζει το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους, τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


Κατηγορεί την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για μεροληπτική στάση υπέρ των Ελληνοκυπρίων και επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι η κατασκευή του δρόμου Άρσους – Πύλας αφορά καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους.

Υποστηρίζει ότι “είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι αρμόδιες ομάδες, ιδιαίτερα τα Ηνωμένα Έθνη, οι οποίες αδιαφορούσαν για τις εκκλήσεις και τις απαιτήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς να ληφθούν μέτρα για τη διευκόλυνση της καθημερινής ζωής των πολιτών τους που διαμένουν στην Πύλα, επικρίνουν τώρα αυτό το οδικό έργο”.

Το λεγόμενο υπουργείο ισχυρίζεται ότι, όπως και στις δηλώσεις της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών και ορισμένων χωρών για το θέμα, έτσι και στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας διαστρεβλώνεται η κατάσταση.

“Η έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο δεν έχει εκδώσει καμία προειδοποίηση ή παρέμβαση προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, που έχει παραβιάσει επανειλημμένα τη νεκρή ζώνη, ιδιαίτερα στο χωριό της Πύλας, για ολοκλήρωση του δρόμου μέσω διαβουλεύσεων δεν είναι μια ορθή προσέγγιση”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι “υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί και κράτη στην Κύπρο και τονίζει ότι η αναγνώριση και ο σεβασμός αυτού του γεγονότος είναι το σωστό βήμα που πρέπει να γίνει”.

Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αυγούστου 2023 – 12:48

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/22/atukhes-e-anakoinose-tou-sumbouliou-asphaleias-uposterizei-to-legomeno-upourgeio-exoterikon-tou-pseudokratous/

Διαβάστε περισσότερα