Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αρχίζει εντός της ημέρας στην Ελλάδα η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες

Αρχίζει εντός της ημέρας στην Ελλάδα η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες

Αρχίζει εντός της ημέρας στην Ελλάδα η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες

Αρχίζει εντός της ημέρας στην Ελλάδα, η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, που άφησε πίσω της 15 νεκρούς και βιβλική καταστροφή.


Το πρωί, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, στο πλαίσιο της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις νεότερες εξελίξεις για ενέργειες ανακούφισης των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία.

Η περισυλλογή νεκρών ζώων από τις πληγείσες περιοχές προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, με τη συνδρομή και των ενόπλων δυνάμεων.

Καταβάλλονται, επίσης, προσπάθειες, ώστε να η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης να δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία, υπό ασφαλείς συνθήκες.

Η εικόνα στον θεσσαλικό κάμπο, ο οποίος παραμένει πλημμυρισμένος σε πολλά σημεία, εξακολουθεί να είναι αποκαρδιωτική.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δόθηκε οδηγία από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τέσσερις εισαγγελείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σαφές πλαίσιο ερευνών και στόχο να καταλογιστούν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες, για παραλείψεις και ολιγωρία στην αντιμετώπιση της φονικής κακοκαιρίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2023 – 17:08

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/15/arkhizei-entos-tes-emeras-sten-ellada-e-diadikasia-kataboles-apozemioseon-stous-plegentes-4361260/

Διαβάστε περισσότερα