Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος “Ο πόνος της Κύπρου είναι ο πόνος όλου του...

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος “Ο πόνος της Κύπρου είναι ο πόνος όλου του Ελληνισμού”

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος “Ο πόνος της Κύπρου είναι ο πόνος όλου του Ελληνισμού”

“Ο πόνος της Κύπρου είναι ο πόνος όλου του Ελληνισμού” είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Αρχιεπισκοπή στη Νέα Υόρκη.


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής χαρακτήρισε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη δυναμικό και χαρισματικό ηγέτη και σημείωσε πως οι ελπίδες του κυπριακού Ελληνισμού είναι στραμμένες πάνω του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τον διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζει η Αρχιεπισκοπή, ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την ομογένεια, όπως είπε, και πάνω στην οποία στηριζόμαστε στην προσπάθεια για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωσης της Κύπρου.

Σημείωσε ακόμη ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση του Κυπριακού. “Είναι μια κατάσταση”, πρόσθεσε, “η οποία εγκυμονεί καθημερινά κινδύνους σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο”, και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας και των Ηνωμένων Πολιτειών που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο, να επέλθει αυτή η ευλογημένη ώρα.

Κατά το τέλος της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

MB /ΜΧ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/21/arkhiepiskopos-amerikes-elpidophoros-o-ponos-tes-kuprou-einai-o-ponos-olou-tou-ellenismou/

Διαβάστε περισσότερα