Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αποτίμηση αποτελεσμάτων των εκλογών από ΔΗΠΑ

Αποτίμηση αποτελεσμάτων των εκλογών από ΔΗΠΑ

Αποτίμηση αποτελεσμάτων των εκλογών από ΔΗΠΑ

Η Πολιτική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της ΔΗΠΑ συνήλθαν σήμερα για δεύτερη φορά, με αποκλειστικό θέμα την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 9ης Ιουνίου.


Σε ανακοίνωση της Παράταξης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο διπλός χαρακτήρας των εκλογών περιόρισε τη δυνατότητα να συζητηθούν τα πραγματικά διλήμματα της κάθε εκλογικής αναμέτρησης, ενώ η γενική απαξίωση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια για το πολιτικό σύστημα, οδήγησε σημαντικό ποσοστό των πολιτών να κάνει άλλες επιλογές ως ψήφο διαμαρτυρίας ή να απέχει.

Προστίθεται ότι υπήρξε καταγεγραμμένη σύγχυση σε αρκετούς πολίτες που είχαν ψηφίσει ΔΗΠΑ στο παρελθόν σε σχέση με το πόσο αποτελεσματικός είναι ο ρόλος και η συμμετοχή της στην κυβέρνηση.

Η Δημοκρατική Παράταξη, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει επίσης ότι αναγνωρίζει πως πέραν των οργανωτικών αδυναμιών και λαθών της, υπήρξε δυσκολία στην προώθηση των πολιτικών της θέσεων στην κοινωνία.

Σημειώνει ότι σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, έναρξη και διεύρυνση του εσωτερικού διαλόγου και του διαλόγου με την κομματική βάση, λήψη μέτρων για αναδόμηση του οργανωτικού και επικοινωνιακού πλάνου και αξιολόγηση της σχέσης της Παράταξης με την κυβέρνηση ως προς την υλοποίηση πολιτικών θέσεων και προτάσεων και καλύτερου συντονισμού και συνεργασίας.

Αποφασίστηκε επίσης διενέργεια Πολιτικού Συνεδρίου, ως απότοκο του διαλόγου με τη βάση της Παράταξης και την κοινωνία των πολιτών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΑ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτεμβρίου 2024 – 20:37

https://news.rik.cy/article/2024/9/11/apotimese-apotelesmaton-ton-eklogon-apo-depa/

Διαβάστε περισσότερα