Home riknews.com.cy (Κύπρος) Απόπειρα φόνου στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας διερευνά η Αστυνομία -Καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου

Απόπειρα φόνου στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας διερευνά η Αστυνομία -Καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου

Απόπειρα φόνου στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας διερευνά η Αστυνομία -Καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται, μεθαύριο Δευτέρα από τις 08:00 πμ, τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μετά την επίθεση που δέχθηκαν γιατρός και δύο νοσηλευτές, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.


Ανακοίνωση των συντεχνιών ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει ότι η στάση εργασίας αποτελεί μέτρο αντίδρασης κατά επιθετικών συμπεριφορών εναντίον του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ.

Οι συντεχνίες σημειώνουν ότι το επεισόδιο, κατά το οποίο ασθενής ανέσυρε μαχαίρι κατά νοσηλευτή και γρονθοκόπησε γιατρό και νοσηλεύτρια είναι άκρως ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών και των νοσηλευτών καλούν τους αρμόδιους φορείς να τους προστατεύσουν από τους ασυνείδητους πολίτες και να ανατρέψουν την αντίληψη που έχουν επιτρέψει να επικρατήσει για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια. Κατά τη στάση εργασίας θα εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου, 29 ετών, στο πλαίσιο διερεύνησης αδικημάτων απόπειρας φόνου, πράξεων που σκοπεύουν την πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλής, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου και άλλων.

Ο Μοδέστου φέρεται να πρόταξε μαχαίρι εναντίον νοσηλευτή και πολίτη που βρίσκονταν στο ΤΑΕΠ και να γρονθοκόπησε γιατρό και νοσηλεύτρια.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

ΠΑΧ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Οκτωβρίου 2024 – 19:53

https://news.rik.cy/article/2024/10/5/apopeira-phonou-sto-taep-leukosias-diereuna-e-astunomia-katazeteitai-o-khristos-modestou/

Διαβάστε περισσότερα