Home riknews.com.cy (Κύπρος) Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας παραδέχεται «λάθη και παραλείψεις»

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας παραδέχεται «λάθη και παραλείψεις»

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας παραδέχεται «λάθη και παραλείψεις»

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ασκών χρέη διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας, Ρόναλντ Ρόουι, παραδέχτηκε τις “αδυναμίες” τις οποίες επέδειξε ο θεσμός που είναι αρμόδιος για την προστασία των υψηλόβαθμων πολιτικών, κατά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου.


Δήλωσε πως η εσωτερική έρευνα, διαπίστωσε παραλείψεις στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των σχεδίων εκ μέρους της Υπηρεσίας.

Σημείωσε ότι, παρόλο που ορισμένοι πράκτορες επέδειξαν ευσυνειδησία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ορισμένοι άλλοι ήταν αμελείς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιβληθούν κυρώσεις.

Ο Ρόουι έχει αναλάβει προσωρινά επικεφαλής της υπηρεσίας, ύστερα από την παραίτηση της Κίμπερλι Τσιτλ, δέκα ημέρες μετά την απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια.

Χ.Π. / Μ.Α.

https://news.rik.cy/article/2024/9/21/apopeira-dolophonias-tramp-o-dieuthuntes-tes-mustikes-uperesias-paradekhetai-lathe-kai-paraleipseis/

Διαβάστε περισσότερα