Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ανυπομονεί να μιλήσει στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, λέει ο Τραμπ μετά την...

Ανυπομονεί να μιλήσει στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, λέει ο Τραμπ μετά την επίθεση

Ανυπομονεί να μιλήσει στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, λέει ο Τραμπ μετά την επίθεση

Photo by Rebecca DROKE / AFP


O πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι ανυπομονεί να μιλήσει από το Ουισκόνσιν, όπου και θα πραγματοποιηθεί το Εθνικό Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, την ερχόμενη εβδομάδα.

“Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικότερο από ποτέ, να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε τον αληθινό χαρακτήρα μας ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι”, ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάρτηση μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του, σε προεκλογική ομιλία στην Πενσιλβάνια και τον τραυματισμό του στο αφτί.

Η απόπειρα προκάλεσε σόκ ανά το παγκόσμιο .Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας εκ των παρισταμένων ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο δράστης της επίθεσης, εξουδετερώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το FBI κατονόμασε ως δράστη τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς από την Πενσιλβάνια, ο οποίος πυροβόλησε τον Ντόναλτ Τραμπ από μια στέγη 130 μέτρα μακριά από τη σκηνή της ομιλίας του. Όπως ανακοινώθηκε ο Κρούκς ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΑΠΕ

ΠΠ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2024 – 18:44

https://news.rik.cy/article/2024/7/14/anupomonei-na-milesei-sto-sunedrio-ton-repoumplikanon-leei-o-tramp-meta-ten-epithese/

Διαβάστε περισσότερα