Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων

Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων

Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων

Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων, δήλωσε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου.


Οι αναφορές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Ελλάδας, Παύλου Μαρινάκη αφορούσαν στον προγραμματισμό του ΟΗΕ για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και όχι για σχέδιο λύσης, δήλωσε σήμερα ο κύριος Αντωνίου, επαναλαμβάνοντας πως η Λευκωσία βρίσκεται σε αναμονή των αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων μετά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κύριος Αντωνίου κλήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές του κυρίου Μαρινάκη ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Ελλάδας μίλησε για σχέδιο και ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών «αναμένει, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει μία περιγραφή του ευρύτερου σχεδίου».

Όπως ανέφερε ο κύριος Αντωνίου, «έχει διευκρινιστεί ότι ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφέρεται στα επόμενα βήματα του ΟΗΕ και αναμένουμε και εμείς τις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία».

Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, «είναι παρερμηνεία, δεν πρόκειται περί σχεδίου των ΟΗΕ αλλά είναι ο προγραμματισμός των Ηνωμένων Εθνών για τα επόμενα τους βήματα σε σχέση με την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό».

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΚΩΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιουλίου 2024 – 14:35

https://news.rik.cy/article/2024/7/24/antoniou-den-milame-gia-skhedio-luses-alla-gia-programmatismo-epomenon-bematon/

Διαβάστε περισσότερα