Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αντωνίου: Δεδομένη θεωρείται η τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Αντωνίου: Δεδομένη θεωρείται η τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Αντωνίου: Δεδομένη θεωρείται η τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Στις 15 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη, θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.


Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, ανέφερε ότι, αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από τα Ηνωμένα Έθνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μεταβάλει το πρόγραμμα του για να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στις 15 Οκτωβρίου, αφού η πραγματοποίηση της συνάντησης θεωρείται δεδομένη.

Στις 14 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται στο Λονδίνο για, προγραμματισμένη συνάντηση, με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

Ο Γιάννης Αντωνίου σημείωσε ότι η αποδοχή συμμετοχής στη συνάντηση, από τον Ερσίν Τατάρ, αποτελεί μεταβολή στην άτεγκτη στάση του, αφού έως τώρα υποστήριζε ότι δεν συντρέχει λόγος για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί το επόμενο βήμα να είναι ουσιαστικό και να οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις και ότι δεν μπορεί να συζητηθεί ο,τιδήποτε εκτός του συμφωνημένου πλαισίου και των παραμέτρων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2024 – 08:48

https://news.rik.cy/article/2024/10/3/antoniou-dedomene-theoreitai-e-trimeres-sunantese-ste-nea-uorke/

Διαβάστε περισσότερα