Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αντιπαράθεση Ισραήλ – Ρωσίας

Αντιπαράθεση Ισραήλ – Ρωσίας

Αντιπαράθεση Ισραήλ – Ρωσίας

Αντιπαράθεση Ισραήλ – Ρωσίας προκλήθηκε, απόψε, με αφορμή την πρόσκληση αντιπροσωπείας της Χαμάς στη Ρωσία.


  Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ κάλεσε την Ρωσία να διώξει την αντιπροσωπεία της Χαμάς από την Μόσχα, χαρακτηρίζοντας την πρόσκληση “λυπηρή”, αφού η Χαμάς αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση, χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος και είναι υπεύθυνη για τον σφαγιασμό και τις απαγωγές Ισραηλινών.

  Νωρίτερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είχε ανακοινώσει ότι στην Μόσχα βρίσκονται, για συνομιλίες, εκπρόσωποι του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγερί Κανί.

   Ρωσική διπλωματική πηγή ανέφερε ότι στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Χαμάς συζητήθηκε η “άμεση απελευθέρωση των ξένων ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας” και εξετάστηκαν “τα θέματα που σχετίζονται με την απομάκρυνση των Ρώσων και άλλων ξένων πολιτών από το έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα”.

   Ο Ιρανός υφυπουργός συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, για την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραηλινών και Παλαιστινίων και για την ανάγκη γρήγορης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό πληθυσμό και τερματισμού των εχθροπραξιών.

   Μόσχα και Τεχεράνη, όπως ανακοινώθηκε, αποφάσισαν να παραμείνουν σε στενό συντονισμό για σταθεροποίηση της κατάστασης.

ΠΑΧ/ΑΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2023 – 21:55

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/26/antiparathese-israel-rosias/

Διαβάστε περισσότερα