Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αντιδράσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας στη Μόσχα

Αντιδράσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας στη Μόσχα

Αντιδράσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας στη Μόσχα

Έντονη αντίδραση προκάλεσαν, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι πληροφορίες που θέλουν τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν να επισκέπτεται τη Μόσχα. Σύμφωνα με ουγγρική κυβερνητική πηγή ο πρωθυπουργός της προεδρεύουσας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο, αναμένεται να επισκεφτεί την Ρωσία αύριο και αφού έχει ήδη μεταβεί στην Ουκρανία.


Αν η επίσκεψη πραγματοποιηθεί θα είναι η πρώτη επίσκεψη από ηγέτη χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Μόσχα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.   

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι «η εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έχει εντολή να συνδιαλέγεται με τη Ρωσία εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».  

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα “Χ” ανέφερε, επίσης, ότι: “Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι σαφές: η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος, η Ουκρανία είναι το θύμα και καμιά συζήτηση για την Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ίδια την Ουκρανία”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , Μαρία Ψαρά

ΚΒ/ΜΚ

https://news.rik.cy/article/2024/7/4/antidraseis-europaikes-enoses-gia-ten-episkepse-tou-prothupourgou-tes-ouggarias-ste-moskha/

Διαβάστε περισσότερα