Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ανταλλαγή πυρών ΠΑΣΥΚΙ και ΟΚΥπΥ

Ανταλλαγή πυρών ΠΑΣΥΚΙ και ΟΚΥπΥ

Ανταλλαγή πυρών ΠΑΣΥΚΙ και ΟΚΥπΥ


Ανταλλαγή πυρών ΠΑΣΥΚΙ και ΟΚΥπΥ

21 Οκτωβρίου 2023 – 09:38

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2023 – 09:44

Ευθύνες προς τον ΟΚΥπΥ και στην φιλοσοφία του επιρρίπτει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών για τη μη ικανοποίηση του αιτήματος συνομολόγησης συλλογικών συμβάσεων.

Ο Πρόεδρος της συντεχνίας, Σωτήρης Κούμας, μιλώντας στο Τρίτο δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον ΟΚΥπΥ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ξεκαθάρισε ότι η προγραμματισμένη απεργία θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου στα νοσοκομεία και αυτό δεν αλλάζει. Εντούτοις ο κύριος Κούμας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα κινδύνου για τους ασθενείς αφού θα εργάζεται όπως πάντα προσωπικό ασφαλείας.

Από πλευράς του ο ΟΚΥΠΥ, ξεκαθάρισε δια του εκπροσώπου τύπου Χαράλαμπου Χαριλάου ότι ο οργανισμός είναι θετικός στο να συνομολογηθεί κρατική σύμβαση αλλά με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα και τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Σημείωσε ότι η ΠΑΣΥΚΙ επιμένει να διεκδικεί σύμβαση η οποία προνοεί όλα τα προνόμια του δημοσίου τομέα. Αναφορικά με την απεργία ο κύριος Χαρίλαου ανέφερε ότι από την Δευτέρα αναμένουν ενημέρωση από τους διευθυντές των κλινικών για το ποιες δραστηριότητες θα σταματήσουν ώστε να ενημερωθεί το κοινό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ – Πρωινό Δρομολόγιο

ΕΛΕ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2023 – 09:44

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/21/antallage-puron-pasuki-kai-okupu/

Διαβάστε περισσότερα