Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αννίτα: Η επιλογή στελέχους ΔΗΣΥ για τη θέση Επιτρόπου δεν αποτελεί...

Αννίτα: Η επιλογή στελέχους ΔΗΣΥ για τη θέση Επιτρόπου δεν αποτελεί ”casus Belli”

Αννίτα: Η επιλογή στελέχους ΔΗΣΥ για τη θέση  Επιτρόπου δεν αποτελεί ”casus Belli”

Το ενδεχόμενο επιλογής του Χάρη Γεωργιάδη ή άλλου στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού για τη θέση του Επιτρόπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αποτελεί ” casus belli ” για τον ΔΗΣΥ, δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι προϋπόθεση, είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να συνεννοηθεί προηγουμένως με τον ΔΗΣΥ, ώστε το κόμμα να έχει καθαρή εικόνα ως προς τις προθέσεις του και ακολούθως να τοποθετηθεί.


Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, η κυρία Δημητρίου διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν το συγκεκριμένο ζήτημα να αποτελεί ” casus belli “, όταν με την έγκριση του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σημείωσε, πάντως, ότι επί του παρόντος, ο Δησύ δεν έχει ενημέρωση και θα αναμένει τις αποφάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας.

Από πλευράς κυβέρνησης, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σημείωσε ότι το άτομο το οποίο θα επιλεγεί από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, θα είναι άμεσα συνυφασμένο με το χαρτοφυλάκιο το οποίο θα αναλάβει η Κύπρος στο “Κολλέγιο των Επιτρόπων”.

Μιλώντας επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο και ερωτηθείς σχετικά με το μέλλον της Στέλλας Κυριακίδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η ίδια ενημέρωσε τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουλίου 2024 – 08:41

https://news.rik.cy/article/2024/7/8/annita-e-epiloge-stelekhous-desu-gia-te-these-epitropou-den-apotelei-casus-belli/

Διαβάστε περισσότερα