Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία. Εντοπίστηκαν δύο νεκροί

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία. Εντοπίστηκαν δύο νεκροί

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία. Εντοπίστηκαν δύο νεκροί

Εφιαλτικό βράδυ για την Κορινθία όπου μεγάλη φωτιά μαίνεται από χθες το μεσημέρι από το Δερβένι έως το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου με το πρώτο φως της ημέρας, βρέθηκαν 2 απανθρακωμένα πτώματα σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.


Αναμένεται η ταυτοποίηση ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τους δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν απο χθες στις περιοχές Καλλιθέα και Πιτσά και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 2 άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς σημεία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσουν. Τελευταία φορά επικοινώνησαν ψες στις 21:30, έκτοτε τα ίχνη τους είχαν χαθεί. Μάλιστα είχαν στείλει και βίντεο με την φωτιά στο σημείο όπου βρίσκονταν. Οι επικοινωνίες ήταν δύσκολες καθώς πολλές κεραίες τηλεφωνικής επικοινωνίας έχουν καεί.

Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 χιλιόμετρα ενώ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών. Έχουν καεί σπίτια με τις φλόγες να συνεχίζουν να καίνε σε μερικές δεκάδες μέτρα.

Σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Οι αρχές, μέσω του 112, συνεχίζουν να στέλνουν επανειλημμένα προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους για την προστασία τους και την απομάκρυνση από τις επικίνδυνες περιοχές.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ/ΠΓ

https://news.rik.cy/article/2024/9/30/anexelegkte-e-purkagia-sten-korinthia-entopistekan-duo-nekroi/

Διαβάστε περισσότερα