Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ανησυχία ηγετών της G-7 για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανησυχία ηγετών της G-7 για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανησυχία ηγετών της G-7 για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Βαθιά ανησυχία για τις εξελιξεις στην Μέση Ανατολή εξέφρασαν οι ηγέτες της G-7.


Σε γραπτή ανακοίνωσή, ύστερα από τη σύνοδο κορυφης που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, καταδίκασαν, επίσης, “με τον πιο αποφασιστικό τρόπο” την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, η οποία, όπως ανέφεραν «απειλεί σοβαρά τη σταθερότητα της περιοχής».

Οι ηγέτες της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη εξέφρασαν, επίσης, στήριξη στην ασφάλεια του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι “πρέπει να σταματήσουν οι βαθιά αποσταθεροποιητικές επιχειρήσεις του Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή μέσω ένοπλων οργανώσεων, μεταξύ των οποίων οι Χούθι, η Χεζμπολάχ, η Χαμάς και ομάδες μαχητών στο Ιράκ, που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν”.

Οι ηγέτες της G-7 συζήτησαν κινήσεις και συντονισμένες προσπάθειες με στόχο να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και κάλεσαν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να καταβάλουν εποικοδομητικές προσπάθειες με στόχο τη μείωση της έντασης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού στο διεθνές και το ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ειδικά για την κατάσταση στον Λίβανο, τόνισαν ότι «οι εχθροπραξίες πρέπει να σταματήσουν το γρηγορότερο δυνατό, ώστε να υπάρξουν περιθώρια για διπλωματική λύση, με σεβασμό στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Οκτωβρίου 2024 – 06:10

https://news.rik.cy/article/2024/10/4/anesukhia-egeton-tes-g-7-gia-tis-exelixeis-ste-mese-anatole/

Διαβάστε περισσότερα