Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αναθυμιάσεις σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο – 2 παιδιά παραμένουν προληπτικά στο...

Αναθυμιάσεις σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο – 2 παιδιά παραμένουν προληπτικά στο νοσοκομείο

Αναθυμιάσεις σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο – 2 παιδιά παραμένουν προληπτικά στο νοσοκομείο

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Αστυνομία συνεχίζουν τις εξετάσεις για τα ακριβή αίτια της πρόκλησης αναθυμιάσεων στην πισίνα ξενοδοχείου στην περιοχή Γεροσκήπου, εξαιτίας των οποίων μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο 26 άτομα, 12 ενήλικες και 14 παιδιά.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε ότι, μετά το περιστατικό, έγινε άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου δράσης του Οργανισμού, για έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες και το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου τέθηκε σε ετοιμότητα.

Ομάδα γιατρών και νοσηλευτών ενεργοποίησε τα σχετικά πρωτόκολλα και παρείχε τη δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα 26 άτομα που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο με αναπνευστική δυσχέρεια.

Τα 24 πήραν εξιτήριο, αφού τους παρασχέθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ 2 παιδιά, ηλικίας 8 και 9 ετών, κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι αναθυμιάσεις προκλήθηκαν όταν υπάλληλος του ξενοδοχείου τοποθέτησε στο κανάλι υπερχείλισης δυο ειδών χημικά σε υγρή μορφή για συντήρηση του νερού. Από τη διερεύνηση προκύπτει ότι η ένωση των δυο χημικών ουσιών προκάλεσε έντονες αναθυμιάσεις.

Π.Χ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2024 – 05:21

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/7/23/anathumiaseis-se-pisina-xenodokheiou-sten-papho-2-paidia-paramenoun-proleptika-sto-nosokomeio/

Διαβάστε περισσότερα