Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αναστασιάδης: Ποτέ δεν μίλησα για δυο κράτη

Αναστασιάδης: Ποτέ δεν μίλησα για δυο κράτη

Αναστασιάδης: Ποτέ δεν μίλησα για δυο κράτη

Ποτέ δεν μίλησε για δύο κράτη, τονίζει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.    


Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή διευκρινίζει ότι μίλησε μόνο για αποκέντρωση εξουσιών. Χαρακτήρισε ευτελείς τους ισχυρισμούς πως η τραγική κατάληξη στο Κράν Μοντανά, οφείλετο στη φυγή του από τις διαπραγματεύσεις.  

Αναφερόμενος στη σημερινή διακυβέρνηση είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα μεγάλα ζητήματα ακολουθεί τη δική του πολιτική. Ωστόσο, άφησε αιχμή ότι η κυβέρνηση οικειοποιείται έργα που υλοποιούνται βάσει αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι ο Πρόεδρος θα πρέπει να σκέφτεται περισσότερο το κοινωνικό όφελος παρά το πολιτικό κόστος. Ανέφερε ακόμη ότι η επαφή που έχει πλέον με τον πρόεδρο είναι αραιή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση στον Δησύ και τις ευθύνες που του αποδίδονται, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι όσα θλιβερά συνέβησαν στο κόμμα δεν οφείλονται στις δικές του προσωπικές φιλοδοξίες.  

Αποκάλυψε επίσης ότι μετεκλογικά επεδίωξε να έχει συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου για να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις, αλλά εκείνος αρνήθηκε και προτίμησε, όπως ανέφερε, αντί συνάντησης να συνεχίσει με μια σειρά συνεντεύξεων, να αφήνει αιχμές ή κατηγορίες με σαφή υπονοούμενα εναντίον του.

Πηγή: Ραδιόφωνο Ρικ

ΜΕΛ/ΑΠ

https://news.rik.cy/article/2024/7/21/anastasiades-pote-den-milesa-gia-duo-krate/

Διαβάστε περισσότερα