Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αναμένει οδικό χάρτη για εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση της Αστυνομίας ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Αναμένει οδικό χάρτη για εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση της Αστυνομίας ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Αναμένει οδικό χάρτη για εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση της Αστυνομίας ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οδικό χάρτη με συγκεκριμένα βήματα ως προς την αναδιάρθρωση, τον εκσυγχρονισμό και την μεταρρύθμιση της Αστυνομίας αναμένει από την νέα ηγεσία της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε δηλώσεις του στο Τρίτο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτό ήταν το βασικό κριτήριο των τελικών αποφάσεων του του Προέδρου για αντικατάσταση της ηγεσίας της Αστυνομίας και των Κεντρικών Φυλακών.


Η απόδραση του ισοβίτη και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και το υπηρεσιακό πλάνο που καταρτίστηκε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση στην βάση και μόνο ενός γεγονότος αλλά βασίζεται σε σειρά και άλλων γεγονότων σε συνάρτηση και με όσα γίνονταν για τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας.

Είπε ότι οι αποφάσεις του Προέδρου λήφθηκαν σε συντονισμό και με τον υπουργό Δικαιοσύνης ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Κύριος στόχος είπε είναι να γίνει ο εκσυγχρονισμός, να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της Αστυνομίας και αυτή να γίνει αισθητή από την πολιτεία αλλά και τον κάθε πολίτη.

Ερωτηθείς για τις επιλογές του Προέδρου, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι έγιναν στην βάση της αντικειμενικής αξιολόγησης των προσόντων κάθε προσώπου ενώ διέψευσε ότι υπάρχει οποιαδήποτε προσωπική σχέση πέραν της εκτίμησης, με τα άτομα που διορίσθηκαν.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ/ΠΓ

https://news.rik.cy/article/2024/9/30/anamenei-odiko-kharte-gia-eksugkhronismo-kai-anadiarthrose-tes-astunomias-o-proedros-khristodoulides/

Διαβάστε περισσότερα