Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αναγνώριση του ψευδοκράτους από την διεθνή κοινότητα ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος

Αναγνώριση του ψευδοκράτους από την διεθνή κοινότητα ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος

Αναγνώριση του ψευδοκράτους από την διεθνή κοινότητα ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος

Την αναγνώριση του ψευδοκράτους από την διεθνή κοινότητα ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος και φέτος από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών λέγοντας ότι «το μοντέλο της ομοσπονδίας έχει χάσει τελείως την ισχύ του» και πως στην Κύπρο «υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί».


Υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στην δηλωμένη υφαλοκρηπίδα στα βόρεια και δυτικά της Κύπρου.

Στην προσφώνηση του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «Θέλουμε να δούμε το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ως μια περιοχή σταθερότητας και ευημερίας όπου γίνονται σεβαστά τα νόμιμα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Πρόσθεσε πως, είναι προς το κοινό συμφέρον ολόκληρης της περιοχής να αναπτυχθεί η συνεργασία, ιδίως όσον αφορά την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, την ελευθερία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και του θαλάσσιου εμπορίου.

Κάλεσε επίσης τα κράτη που δεν αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη να την αναγνωρίσουν και να σταθούν στην σωστή πλευρά της ιστορίας κατά την έκφρασή του. Ανέφερε ακόμα ότι, όπως πριν 70 χρόνια η συμμαχία της ανθρωπότητας σταμάτησε τον Χίτλερ έτσι πρέπει και σήμερα να σταματήσει τον Νετανιάχου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Άννα Ανδρέου

ΚΩΣ, ΧΡΥ

https://news.rik.cy/article/2024/9/24/anagnorise-tou-pseudokratous-apo-ten-diethne-koinoteta-zetese-o-tourkos-proedros/

Διαβάστε περισσότερα