Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αν. ΚΕ: Οι διαφορές παραμένουν αλλά ο Γενικός Γραμματέας συνεχίζει την...

Αν. ΚΕ: Οι διαφορές παραμένουν αλλά ο Γενικός Γραμματέας συνεχίζει την προσπάθεια

Αν. ΚΕ:  Οι διαφορές παραμένουν αλλά ο Γενικός Γραμματέας συνεχίζει την προσπάθεια

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ότι η συνάντηση δεν είχε στόχο να τεθούν ζητήματα που προκαλούν σύγκρουση.


“Οι διαφορές”, σημείωσε, “παραμένουν, αλλά ο Γενικός Γραμματέας, παρά τα προβλήματα, παραμένει προσηλωμένος στην προσπάθεια του”.

Σε σχέση με το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης, ο κύριος Αντωνίου, επισήμανε ότι η εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης πρέπει να είναι δημιουργική και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά συζητεί άνοιγμα του οδοφράγματος στη Μια Μηλιά, αν ιδωθεί συνδυαστικά με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στις περιοχές Πυροϊου – Αθηένου και Κοκκίνων -Πύργου.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η επικοινωνία Αθήνας – Λευκωσίας, σε μόνιμη βάση, αποτελεί το μόνο ρεαλιστικό και αξιόπιστο κανάλι, από το οποίο διοχετεύονται μηνύματα προς την τουρκική πλευρά.

“Η σχέση Αθήνας – Αγκυρας”, είπε ο Γιάννης Αντωνίου, “αποτελεί το στοιχείο που ενθαρρύνει τον Γενικό Γραμματέα για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό”.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτωβρίου 2024 – 08:59

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/10/16/an-ke-oi-diaphores-paramenoun-alla-o-genikos-grammateas-sunekhizei-ten-prospatheia/

Διαβάστε περισσότερα