Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αν δεν επιβεβαιωθεί η κυριαρχική ισότητα δεν πρόκειται να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις,...

Αν δεν επιβεβαιωθεί η κυριαρχική ισότητα δεν πρόκειται να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, λέει ο Τατάρ

Αν δεν επιβεβαιωθεί η κυριαρχική ισότητα δεν πρόκειται να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, λέει ο Τατάρ

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι, εάν δεν επιβεβαιωθεί η κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνές καθεστώς, δεν πρόκειται να συνεχίσει τις επίσημες διαπραγματεύσεις.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος του άτυπου δείπνου, ο τουρκοκύρπιος ηγέτης πρόσθεσε ότι, στο άτυπο δείπνο, συζητήθηκαν πολλά θέματα, αλλά διατήρησε τις θέσεις του.

“Η επόμενη ανεπίσημη συνάντηση”, είπε, “θα είναι διευρυμένη με την Τουρκία και την Ελλάδα και θα γίνει και πάλι στη Νέα Υόρκη”, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Ερσίν Τατάρ πρόσθεσε ότι θεωρεί πως σύντομα θα γίνει η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για να συζητήσουν και να διερευνήσουν εάν μπορούν να ανοίξουν περισσότερα σημεία διέλευσης, “ώστε να μπορούμε”, όπως είπε, “να έχουμε περισσότερους ανθρώπους να πηγαινοέρχονται για εμπόριο, για κοινωνικές συναντήσεις και για άλλες επιχειρηματικές συναλλαγές”.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι εισηγήθηκε το άνοιγμα του σημείου διέλευσης στη Μια Μηλιά.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/10/16/an-den-epibebaiothei-e-kuriarkhike-isoteta-den-prokeitai-na-sunekhisei-tis-diapragmateuseis-leei-o-tatar/

Διαβάστε περισσότερα