Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα: Η Αμυντική Συνεργασία Κύπρου – ΗΠΑ δεν...

Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα: Η Αμυντική Συνεργασία Κύπρου – ΗΠΑ δεν στρέφεται εναντίον τρίτων

Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα:  Η Αμυντική Συνεργασία Κύπρου – ΗΠΑ δεν στρέφεται εναντίον τρίτων

Ο Οδικός Χάρτης Αμυντικής Συνεργασίας, τον οποίο υπέγραψαν Κυπριακή Δημοκρατία και Ηνωμένες Πολιτείες, με κανέναν τρόπο δεν στρέφεται εναντίον τρίτων. Αυτό τόνισε ο επιτετραμμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα, Μάικλ Γκόλντμαν.


Ο Αμερικανός διπλωμάτης αναλαμβάνει επικεφαλής της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην τουρκική πρωτεύουσα, μετά τη λήξη της θητείας του Τζέφρι Φλέικ, και μέχρι το διορισμό νέου Πρέσβη.

Ο Μάικλ Γκόλντμαν είχε ρωτηθεί από δημοσιογράφο της εφημερίδας “Μιλλιέτ”, αναφορικά με τους λόγους που συνήφθη η συγκεκριμένη συμφωνία. Αφού υπογράμμισε πως ο Οδικός Χάρτης Αμυντικής Συνεργασίας Ουάσινγκτον-Λευκωσίας δεν στρέφεται εναντίον κανενός, υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες συνάπτουν διμερείς συμφωνίες ασφαλείας, με πολλούς από τους εταίρους τους.

Τόνισε ότι, αυτού του είδους οι εταιρικές σχέσεις, ενισχύουν την περιφερειακή σταθερότητα.

Επανέλαβε για μία ακόμη φορά, πως η συμφωνία Ουάσινγκτον-Λευκωσίας δεν απευθύνεται σε τρίτους, υπενθυμίζοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σύμμαχος με την Τουρκία στο Νάτο.

ΧΠ/ΙΝ

https://news.rik.cy/article/2024/9/16/amerikanos-epitetrammenos-sten-agkura-e-amuntike-sunergasia-kuprou-epa-den-strephetai-enantion-triton/

Διαβάστε περισσότερα