Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αμερικανοί και Ισραηλινοί διαπραγματευτές άρχισαν νέο γύρο συναντήσεων στο Κάιρο για τον...

Αμερικανοί και Ισραηλινοί διαπραγματευτές άρχισαν νέο γύρο συναντήσεων στο Κάιρο για τον πολέμο στη Γάζα

Αμερικανοί και Ισραηλινοί διαπραγματευτές άρχισαν νέο γύρο συναντήσεων στο Κάιρο για τον πολέμο στη Γάζα

Αμερικανοί και Ισραηλινοί διαπραγματευτές άρχισαν, σήμερα, νέο γύρο συναντήσεων στο Κάιρο, με σκοπό την επίλυση των διαφορών στην πρόταση για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.


Σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές στις συναντήσεις επιδιώκεται να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις στα σχέδια για την ασφάλεια των συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας.

Προηγήθηκαν επαφές Αιγύπτιων και Αμερικανών αξιωματούχων, ενώ στο Κάιρο αναμένεται αύριο και αντιπροσωπεία από το Κατάρ.

Νωρίτερα, ο αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Εθνη ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η συμφωνία για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων είναι τώρα ορατή. Κάλεσε, μάλιστα, τα δεκαπέντε μέλη του Συμβουλίου, “σε αυτή την αποφασιστική”, όπως είπε, “στιγμή”, να πιέσουν την Χαμάς για να αποδεκτεί τη γεφυρωτική πρόταση.

Πηγή: Ραδιόφωνο Ρικ

ΠΑΧ/ΑΠ

https://news.rik.cy/article/2024/8/22/amerikanoi-kai-israelinoi-diapragmateutes-arkhisan-neo-guro-sunanteseon-sto-kairo-gia-ton-polemo-ste-gaza/

Διαβάστε περισσότερα