Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αμάλθεια: Πλοίο με βρετανική βοήθεια για τη Γάζα, φορτώθηκε στη Λάρνακα

Αμάλθεια: Πλοίο με βρετανική βοήθεια για τη Γάζα, φορτώθηκε στη Λάρνακα

Αμάλθεια: Πλοίο με βρετανική  βοήθεια για τη Γάζα, φορτώθηκε στη Λάρνακα

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, απόψε, ότι 100 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από το Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελούμενης από σχεδόν 9.000 πλαστικά αντίσκηνα, μεταφέρονται στην Γάζα, με πλοίο που απέπλευσε σήμερα από την Λάρνακα, στο πλαίσιο του σχεδίου Αμάλθεια.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλοίο θα είναι το πρώτο, που θα χρησιμοποιήσει την προσωρινή προβλήτα, η οποία έχει κατασκευαστεί από τον Αμερικανικό Στρατό, για να εξυπηρετεί έως και 150 φορτία με βοήθεια καθημερινά.

Η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, με ανάρτηση της στην πλατφόρμα “Χ” ανέφερε ότι απέπλευσε σήμερα από την Λάρνακα το αρματαγωγό σκάφος Τζέιμς Λουξ.

Ευχαριστώντας την Κυπριακή Δημοκρατία για την καθοδήγηση και την υποστήριξη, μέσω του σχεδίου Αμάλθεια, η Τζούλι Φίσερ πρόσθεσε ότι “η Κύπρος και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενωμένες στη διασφάλιση της σωτήριας βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη στη Γάζα και συνεργάζονται με τα Ηνωμένα Έθνη και άλλα κράτη για υλοποίηση αυτής της περίπλοκης θαλάσσιας ανθρωπιστικής αποστολής”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΠΑΧ – ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μαΐου 2024 – 20:44

https://news.rik.cy/article/2024/5/15/amaltheia-ploio-me-bretanike-boetheia-gia-te-gaza-phortotheke-ste-larnaka/

Διαβάστε περισσότερα